31 juli 2008
Konserveringsmedel någon?
Idag ska jag jobba lite för att lilla fisen ska slippa svettas och våndas inne hos sin mam på jobbet. Våndas barn? De kanske gör det men man kanske kallar det nåt annat, gnäller till exempel. Skitisamma, det blir roligare för henne på stranden och det gör mig inget att jobba. Jag o H skulle promenera från Norra Hamnen upp till Sofiero hade vi iofs tänkt men det kan vi ju göra imorn eller sådär och nu gjorde vi ändå nya efter-jobbet-planer; grillning på Gröningen. Och här känner jag att jag måste förtydliga att vi inte ska äta denniskorv och äcklig rydbergs"potatissallad". Gud bevare mig väl, jag ska göra en potatissallad med färskpotatis, röd samt salladslök, lite flingsalt och lite olivolja. Och så grillar vi lite squash och kanske lite halloumi samt äter hemmagjord tzatziki. Så ser det ut när hushållet C/K/J grillar. Jag tänker ta mig friheten att säga att det är sinnessjukt bonnigt att äta flinta och rydbergs. Så småborgerlig är jag. Men allvar, vem vill äta vakuumförpackad mat när det är sommar och alla primörer är sina bästa jag? (Man måste älska att få använda ordet primör i liksom helt vanlig text). Så ska det bli i alla fall och nu kom lådan med ekologiskt odlade grönsaker som vi prenumerarar på. Jag skulle kunna utveckla det här med tacky mat nu och dra paralleller till andra saker jag tänker på men jag nöjer mig nu tror jag. Förresten, rostade solroskärnor också finns det i vår picknickkorg så det så.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar